Когато Кайваля Вохра решава да напусне Станфордския университет, за да

...
 Когато Кайваля Вохра решава да напусне Станфордския университет, за да
Коментари Харесай

Как двама тийнейджъри станаха милиардери. 3 безценни съвета

 

Когато Кайваля Вохра взема решение да напусне Станфордския университет, с цел да сътвори стартъп, чака сложен диалог с родителите си. Но съумява да ги убеди и дружно с приятеля си Аадит Палича за 9 месеца създават  Zepto - индийско приложение, което дава обещание доставка на хранителни артикули в период от най-много 10 минути. Днес това е една от найя-бързо разрастващите се приложения и бизнес за 900 млн. $, написа CNBC.

Двамата младежи дават рецептата за сполучлив бизнес в три стъпки:

Говорете с клиентите

Откриването на добър артикул за пазара е основно, споделя Вохра. Едно от най-трудните неща е да стигнете на процедура до оня миг, в който имате артикул, който хората обичат… Много по-лесно и по-бързо е, в случай че непрекъснато говорите с клиентите, взимате противоположна връзка от тях и се учите от тях, добавя той.

В самото начало на Zepto 19-годишните бизнесмени се включват в търсенето на мнение от страна на клиентите и доставят артикули. Така могат елементарно да получат противоположна връзка.

Правим го и днес… Имаме милиони клиенти, стотици хиляди поръчки всеки ден. Все още прекарваме доста време в диалози с клиенти и се учим от тях, споделя Палича.

Влюбете се в продукта си

Палича и Вохра не всеки път са били вземани насериозно. Не единствено поради нежната им възраст, само че и поради тяхната “лудост ” - да доставят поръчки за по-малко от 10 минути.

Когато започнахме това преди 12 месеца, всеки диалог, който водехме, включваше: “Вие сте изцяло луди, това в никакъв случай няма да проработи ”, спомня си Палича.

Но тяхната религия в личния им артикул не ги стопира да продължат напред.

С Кайваля се влюбихме в продукта толкоз доста, че просто се видяхме като пазители на това, което евентуално ще се трансформира в огромен феномен в извършването на покупки онлайн в Индия, споделя Палича.

Ако ние не го създадем, някой различен ще го направи. Когато работиш с такава настройка, всичко става по-малко плашещо, добавя той.

Така вместо да се влеят в морето от бизнес инициативи, концепцията на двамата бизнесмени притегля вниманието на вложители. Те получават финансова инжекция от 200 млн. през май, която доближа Zepto една стъпка по-близо до статуса на еднорог.

Бъдете виновни

Палича и Вохра са другари от 7-годишна възраст. Това е съществено преимущество, защото дружно са били като деца, а по-късно като бизнес сътрудници.

С Кайваля в действителност се допълваме като умения. Той постоянно е бил по-технически насочен, по тази причина от него стана отличен основен софтуерен шеф, споделя Палича.

С времето мисля, че връзките ни стават още по-силни, добавя той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР